iPHONE 6 VE DAHASI

Live A+ - iPhone 6 Tanıtım - iPhone 6 ve 6 Plus
Live A+ - iPhone 6 Tanıtım - iPhone 6 ve 6 Plus

Apple, sonunda  iPhone 6 ve piyasaya süreceği yeni ürün ve hizmetlerini tanıttı.

Tanıtılan ilk ürünler iPhone 6 ve iPhone 6 Plus

iPhone 6-0

Beklendiği gibi 4″ ekrana sahip 5S ve 5C’den sonra, 4.7″ ekranlı iPhone 6 ve 5.5″ ekranlı iPhone 6 Plus Apple’ın bugün tanıttığı yeni iPhone ürünleri.

iPhone 6-1iPhone 6-00

Yeni A8 işlemciye sahip ve üzerinde iOS8 işletim sistemi ile gelen iPhone 6 ve 6 Plus, 19 Eylül’de ADB, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya, Hong Kong, Singapur ve Japonya’da satışa çıkıyor. Diğer ülkeler biraz daha beklemek zorunda.

Telefonun Türkiye’deki satış fiyatları ise aşağıdaki gibi olacak:

iPhone 6 16 GB: 2349 TL
iPhone 6 64 GB: 2649 TL
iPhone 6 128 GB: 2949 TL
iPhone 6 Plus 16 GB: 2649 TL
iPhone 6 Plus 64 GB: 2949 TL
iPhone 6 Plus 128 GB: 3249 TL

iPhone 6 %50’ye varan bir enerji verimliliği ve dolayısıyla pil tüketiminde avantaj sağlıyor. iOS 8 ile birlikte duyurulan Metal adlı uygulama geliştirme platformu özellikle grafik kullanımında ciddi avantajlar ile geliyor. EA, Gameloft, Disney başta olmak üzere büyük oyun geliştiricileri Metal ile geliştirilmiş oyunlarını yıl bitmeden piyasaya sürmüş olacaklar.

iPhone 6-3

iPhone 6 ana ekranda yatay görüntü de kullanabiliyor.

iPhone 6-2

iPhone 6, üzerinde bir barometre barındırıyor. Barometre, hızölçer, jiroskop, pusula ve diğer sensörleri sayesinde iPhone 6 hava basıncı, yükseklik lokasyon gibi bilgileri daha iyi takip ederek işleyebilir durumda.

4G teknolojisini (LTE) kullanıyor. Data üzerinden Voice Over IP desteği mevcut. iPhone 6’nın Wi-Fi hızı 5S’ten 3 kat daha yüksek.

iPhone 6 8MP iSight kameraya sahip. Yeni görüntü işleme özellikleri çok daha iyi fotoğraf ve videolar kaydetmeye izin veriyor. Sürekli otofokus, daha iyi yüz tanıma, sarsıntı önleyici, gülümseme ve kapalı göz dedektörleri, optik görüntü iyileştirme gibi özellikler bu iyileştirmelerden bazıları.

iPhone 6-4 iPhone 6-5

Ayrıca 240 FPS’e kadar Slow Motion kesintisiz görüntü kaydetmek de mümkün.

Apple iPhone 6 ve 6 Plus için silikon ve deri kılıflar da üretecek.

iPhone 6-6 iPhone 6-7

16 GB’lık iPhone 6 ABD’de 199 USD’den başlayan kontratlı fiyatlarla piyasaya çıkacak. 16 GB’lık 6 Plus’un kontratlı başlangıç fiyatı ise 299 USD

Ayrıca iOS 8 de 17 Eylül tarihinde iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, 5. nesil iPod touch, iPad 2, Retina ekranlı iPad, iPad Air, iPad Mini ve Retina ekranlı iPad Mini kullanıcılarına ücretsiz sunulacak.

Apple, kredi kartı kullanımını ortadan kaldırmayı amaçlayan, güvenli ödeme sistemi Apple Pay’i de tanıttı. American Express, Visa ve Master Card ile ortaklaşa çalışacak bu sistem cüzdanda kredi kartı taşınmasına gerek kalmadan, kart bilgisini kaydetmeden ve parmak izi sensörü ile güvenli bir alışveriş imkanı sağlayacak. Telefon kaybolduğunda kart iptaline gerek yok. Sadece kullanımı dondurmak yeterli. Apple Pay için bir çok büyük banka, perakendeci ve üretici ile ortak çalışmalar başladı bile.

iPhone 6-8

Apple Watch da aynı tanıtımda merakla bekleyenler ile buluştu.

iPhone 6-9

Farklı dizaynlara sahip Apple Watch Tim Cook tarafından “şimdiye kadar ürettiğimiz en kişisel cihaz” olarak lanse edildi. Beklendiği gibi iletişim özelliklerinin yanında sağlık bilgilerini toplamaya yarayan sensorler de içeriyor. Infrared led ile kan basıncı ölçülebiliyor. Personal Trainer olarak yapılan fiziksel aktiviteleri takip etmek, iPhone ile paylaşmak mümkün.

iPhone 6-10 iPhone 6-11 iPhone 6-12

Apple Watch, küçük ekranda daha fazla görüntü kullanılmasını sağlayan Digital Crown adı verilen bir sistem kullanıyor. Kullanıcılar ekran üzerinde zum, kaydırma ve gezinti işlevlerini gerçekleştirebiliyorlar. Apple Watch esnek Retina ekrana sahip. Force Touch özelliği ile dokunurken uygulanan basınca göre farklı kullanımlar mümkün. Astronomy Face ile dünya haritası üzerinde bulunulan yeri gösteriyor. Aynı zamanda titreşim özelliği ile bildirimleri iletebiliyor. Kullanıcı bileğini kaldırdığında bildirim gösteriliyor. Kaydırarak kabul ya da red işlemi yapmak mümkün. Ayrıca klavyesi olmayan Watch gelen mesajı analiz edip kısa yanıt önerilerini de kendisi hazırlayarak kullanıcının işini kolaylaştırıyor. Emoji kullanımı da mümkün. Siri de watch ile kullanılabiliyor. Dolayısı ile yanıtlar sesli olarak da dikte edilebiliyor.

iPhone 6-13 iPhone 6-14

Zum yapılabilen harita mevcut. Titreşim ile navigasyon da mümkün. Bir yere giderken sağa ya da sola dönülmesi gerektiği kullanıcıya titreşimle bildirilebiliyor.

Farklı renk, çeşit ve materyallerde kordonlarla kullanım mümkün.

iPhone 6-15

Digital Touch adlı uygulama iletişim konusunda kullanımı kolaylaştırıyor. Basit çizimler yapabilmek ve bunları gönderebilmek de mümkün. Ayrıca Apple TV’yi de Apple Watch üzerinden kontrol edilebiliyor.

Üçüncü parti üreticilerin geliştireceği uygulamalara da açık. Örneğin Twitter uygulaması üzerinden timeline görüntülemek ya da yeni twit atmak mümkün.

Romantizm isteyen kullanıcılar için kalp atış hızını karşı tarafa göndermek mümkün.

Apple Watch ayrıca anahtar olarak da kullanılabilecek. Örneğin otel odasının kapısını Watch ile açmak mümkün olabilecek. Ayrıca araçlar ile entegre çalışarak arabanızı park ettiğiniz yere nasıl gidebileceğinizi de gösterebilecek. Bu özellik şimdilik sadece BMW ile çalışıyor.

Watch, iPhone 5, 5C, 5S, 6 ve 6 Plus ile birlikte çalışabilecek. Ayrıca Apple Pay, Watch üzerinde de çalışacak.

Kullanım özelliklerine göre Watch, Watch Sport ve Watch Edition adlarında üç versiyon olacak.

Watch 2015 başında satışa çıkacak ve ABD’deki başlangıç fiyatı 349 USD olacak.

Tanıtımın sonunda U2 sahne aldı. U2’nun yeni albümü iTunes Store üzerinde Apple kullanıcılarına ücretsiz sunulacak.

iPhone 6-16

 

Görseller apple.com.tr’den alınmıştır.

Altuğ TATLI hakkında 143 makale
1971 Çanakkale doğumluyum. İzmir’liyim. Birkaç kısa süreli kesinti dışında hayatımın tamamı yaşamayı çok sevdiğim ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum İzmir’de geçti. Evli ve iki çocuk babasıyım.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Lütfen aşağıdaki kodları giriniz (captcha) *