Microsoft’tan PC Devrimi: Splendo

Live A+ - Splendo
Live A+ - Splendo

Basında her gün yeni bir teknoloji ürünü ile ilgili haberler yer alıyor. Bu yeni ürünlerin bir çoğu ile hayatımızın geri kalanında tekrar karşılaşmıyoruz bile. Okuduğumuz anda çoktan unutulmuş oluyorlar.

Ancak bazıları var ki, göz açıp kapayıncaya kadar hayatımızın bir parçası haline geliyorlar. Zaman geçtikçe “eskiden bu yokken ne yapıyorduk?” diye düşünmeye başlıyoruz. Dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar ve tabletler bunun en güzel örnekleri.

İşte Microsoft, son dönemde duyurduğu “ben de varım” ayarındaki ürünlerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

Live A+ - Hololens
Live A+ – Hololens

Geçtiğimiz günlerde duyurulan ve meraklılarının dört gözle beklediği Hololens sektörü baştan aşağı değiştirecek önemli bir ürün.

Live A+ - Oculus
Live A+ – Oculus
Live A+ - Google Glass
Live A+ – Google Glass

Yine teknoloji dünyasını sarsan ve kısa süre önce sonlandırıldığı açıklanan Google Glass veya oyun dünyasını temelden etkileyecek Oculus örneğinde olduğu gibi gözlük temelli bir ürün olan Hololens, rakipleri gibi teknolojinin kullanılış şeklinde köklü değişiklikler yapacak. Microsoft’un kısa süre önce E3 (Electronic Entertainment Expo) da yaptığı ve Hololens’in günümüzün en popüler oyunlarından Minecraft ile birlikte nasıl bir sonuç vereceğini gösteren tanıtım gerçekten çok konuşulmuştu.

Live A+ - Microsoft Hololens Minecraft
Live A+ – Microsoft Hololens Minecraft

Yazımızın konusu ise yine benzer bir etkiye sebep olması çok da sürpriz sayılmayacak bir başka Microsoft ürünü: Splendo.

Splendo, boyutları bir USB Flash Bellek’ten biraz daha büyük ve ucuz fiyatlı bir PC.

Live A+ - Raspberry Pi
Live A+ – Raspberry Pi

Splendo bir süredir piyasada bu segmenti oluşturarak kendine ciddi bir yer edinen ve eğitimden, otomasyona bir çok alanda oldukça yaygın bir şekilde kullanılan ve bir avuç içine sığabilen Raspberry Pi‘nin “küçüklük” kavramını bir adım daha öteye götürüyor.

Ürün, yukarıda da söylediğimiz gibi bir USM Flash Bellek’ten biraz daha büyük ve üzerindeki HDMI bağlantısı kullanılarak herhangi bir TV ya da Monitör’e bağlanabiliyor. Bu sayede taşınabilirlik kavramı ciddi bir evrim geçireceğe benziyor.

Live A+ - Splendo
Live A+ – Splendo

Cihaz, Microsoft’un, Hintli donanım üreticisi iBall ile ortaklaşa geliştirdiği bir ürün. Intel Atom quad-core işlemci, 2GB RAM ve 32GB onboard depolama alanına sahip. Cihaz ayrıca MicroSDXC yuvası, USB ve Micro USB girişleri, WiFi ve Bluetooth 4.0 desteğine sahip.

Live A+ - Splendo
Live A+ – Splendo

Splendo şu anda Windows 8.1 işletim sistemine sahip. Ancak iBall firmasının onayladığı bilgiye göre Windows 10 çıktığında upgrade edilebilecek.

Ürün Temmuz ayında Hindistan’da 140 Dolar’a piyasaya sürülecek.

 

Görseller: İlgili firmaların resmi siteleri

Altuğ TATLI hakkında 143 makale
1971 Çanakkale doğumluyum. İzmir’liyim. Birkaç kısa süreli kesinti dışında hayatımın tamamı yaşamayı çok sevdiğim ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum İzmir’de geçti. Evli ve iki çocuk babasıyım.

1 geri izleme / bildirim

  1. Microsoft’tan PC Devrimi: Splendo | Budamedya

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Lütfen aşağıdaki kodları giriniz (captcha) *