Altın Yumurtlayan Elma

Live A+

Geçtiğimiz dönemde Apple’ın ABD’de karşı karşıya olduğu patent cezaları ile ilgili haberleri okumuş olabilirsiniz. Örneğin, University of Wisconsin’in patentine sahip olduğu teknolojileri çiplerinde izinsiz kullandığı gerekçesiyle 1 Milyar Dolara yakın bir ceza ile karşı karşıya olduğunu muhtemelen gazetelerin veya internet sitelerinin teknoloji ve ekonomi sayfalarında görmüş olabilirsiniz.

 

Live A+

 

Her ne kadar bu rakam telaffuz ederken bile insanın tüylerini diken diken ediyor olsa da, Apple için çok da büyük bir problem yaratacağa benzemiyor, çünkü yaklaşık son 10 yıldır alışılageldiği gibi Apple kârını katlamaya devam ediyor. Bir başka deyişle Apple tam bir Altın Yumurtlayan Elma.

Geçtiğimiz günlerde Business Insider’ın Teknoloji sayfası TechInsider’da durumun daha gözle görülür hale gelmesine yardımcı olacak bir haber yayımlandı. Haberin içeriği konuyu, her yılbaşı Milli Piyango’nun büyük ikramiyesinin ne kadar büyük olduğunu anlayabilmemizi sağlayan gazete haberleri tadında. Biz de bu içeriği siz Live A+ takipçileriyle paylaşmak istedik.

Apple halihazırda, dünyanın en değerli markası olma konumumu korumaya devam ediyor. Markanın piyasa değeri tam 673 Milyar Dolar.

İşte Apple’ın ne büyüklükte bir şirket olduğunu daha iyi anlayabilmemiz için bazı karşılaştırmalar:

 

 

Altuğ TATLI hakkında 143 makale
1971 Çanakkale doğumluyum. İzmir’liyim. Birkaç kısa süreli kesinti dışında hayatımın tamamı yaşamayı çok sevdiğim ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum İzmir’de geçti. Evli ve iki çocuk babasıyım.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Lütfen aşağıdaki kodları giriniz (captcha) *