SICAK YAZ GÜNLERİ İÇİN MÜTHİŞ BİR SERİNLETİCİ

Buzlu Kahve

İşte size sıcak yaz günleri için müthiş bir serinletici…

 

Buzlu kahve içmek istiyorsanız, büyük kahve zincirlerine muhtaç değilsiniz. Dilediğiniz lezzeti evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

 

Bunun için öncelikle koyu bir kahve hazırlamanız ve ılık oluncaya kadar bekletmeniz gerekiyor. Kahve yeteri kadar soğuyunca, bir buz kalıbına dökerek buzlukta dondurun.

Buzlu Kahve 1

 

Kahveniz donduğunda, tercihen soğutulmuş bir bardak süte, damak tadınıza göre birkaç “kahve buzu” kalıbımızı atarak, birkaç dakika bekleyin…

Buzlu Kahve 2 Buzlu Kahve 3 Buzlu Kahve 4 Buzlu Kahve 5 Buzlu Kahve 7 Buzlu Kahve 6

 

Işte bu müthiş serinletici içeceğiniz hazır.

 

Afiyet olsun…

 

Buzlu Kahve 8

 

İpuçları:

– Eğer kahveyi yaptıktan sonra donduracak vaktiniz yoksa, kahvenizi buzla da yapabilirsiniz. Bunun için mümkünse bir shaker içerisinde, kahve, süt ve buzu çırpabilirsiniz. Shaker yoksa, buzu bir kaşık ile kırarak, yine aynı malzemeleri bir bardak içerisinde karıştırmanız da mümkün. Ancak bu durumda buz eridikçe içeceğinizin karışımı seyreleceğinden lezzet gittikçe azalacaktır. Bunun yerine yukarıdaki tarifi uyguladığınızda buz eridikçe lezzetin kuvvetleneceğini göreceksiniz.

– Tarifi damak tadınıza göre dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Kahve ya da sütü şekerli seviyorsanız, kahvenizi ilk hazırladığınızda dilediğiniz kadar şeker ekleyebilirsiniz. Ya da daha güzeli, içeceğinizi hazırladıktan sonra üzerine dilediğiniz kadar çikolata sosu ekleyebilirsiniz.

 

Altuğ TATLI hakkında 143 makale
1971 Çanakkale doğumluyum. İzmir’liyim. Birkaç kısa süreli kesinti dışında hayatımın tamamı yaşamayı çok sevdiğim ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum İzmir’de geçti. Evli ve iki çocuk babasıyım.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Lütfen aşağıdaki kodları giriniz (captcha) *