GÜLE GÜLE BÜYÜK USTA

Live A+ - Zeki Alasya
Live A+ - Zeki Alasya

 

Live A+’ı yayın hayatına aldığım günden beri en zorlandığım yazılar kaybettiğimiz değerlerimize veda yazıları oldu. Ne yazık ki bir yenisini yazmak gerekti. Büyük Usta Zeki Alasya’yı kaybettik. Başımız sağolsun.

 

Live A+ - Zeki Alasya
Live A+ – Zeki Alasya

 

Zeki Alasya, Metin Akpınar’la birlikte Türk Tiyatro ve Sinemasına 70’lerin başından itibaren kolay kolay silinemeyecek bir damga basmışlardır. Hangimiz unutabiliriz Salak Milyoner’i veya Nereden Çıktı Bu Çocuk’u? Peki, kim unutabilir Nereye Bakıyor Bu Adamlar’daki bakışlarını? Petrol Kralları kimin hafızalarından silinebilir?

 

Live A+ - Zeki Alasya
Live A+ – Zeki Alasya

 

Ya Köyden İndim Şehre’deki hallerini? Ailenin ağabeyi olan Himmet rolünde altınları “Doğuzbindoğuzyüzdohsanbeş, doğuzbindoğuzyüzdohsanaltı…” diye sayarken her seferinde kardeşlerden birinin araya girişiyle kaçta kaldığını unutuşu, sonra tekrar başlayışını? Ya lokantanın vitrinine yalanarak bakışını?

 

 

Peki ya kabareleri? Gerdan kıra kıra yaptığı Demirel taklidini kim unutabilir? İçten içe bizi gıdıklarcasına ve uzata uzata “Meeeetiiiiin” diye bağırışını unutabilir misiniz?

 

Live A+ - Zeki Alasya
Live A+ – Zeki Alasya

 

Unutamayız… Yıllarca filmlerini izledik, sahnede izledik, sadece sahneyle yetinmedik, oyunlarının videolarını izledik, ses kasetlerini defalarca, ezberleyene kadar dinledik…

 

Live A+ - Zeki Alasya
Live A+ – Zeki Alasya

 

Bazı oyuncular ne yaparlarsa yapsınlar hep kötü adam rollerinde oynarlar çünkü o rol çok yakışır. Zeki Alasya da hep iyi, saf, temiz adam rollerinde oynadı çünkü o roller çok yakıştı ona. Bir tek bu ölüm yakışmadı be…

 

Live A+ - Zeki Alasya
Live A+ – Zeki Alasya

 

Gittiğin yerdeki tüm dostlara selamlar götür Zeki Usta…

 

Başta can dostu Metin Akpınar olmak üzere geride kalan devlere uzun ve sağlıklı ömürler dilerim…

 

Aflarına sığınarak, Okan Bayülgen’in escort bursa ölümsüz kareleri eşliğindeki Fatih Erkoç’un muhteşem şarkısı Anı’nın klibi ile veda etmek istiyorum… Klipte görünen, görünmeyen kaybettiğimiz tüm ölümsüz devlerimizle, hala aramızda olan ve uzun yıllar sağlıklı ömürler dilediğimiz tüm ustalarımız için…

 

Altuğ TATLI hakkında 143 makale
1971 Çanakkale doğumluyum. İzmir’liyim. Birkaç kısa süreli kesinti dışında hayatımın tamamı yaşamayı çok sevdiğim ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum İzmir’de geçti. Evli ve iki çocuk babasıyım.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Lütfen aşağıdaki kodları giriniz (captcha) *