STEPHEN KİNG’İN PALYAÇOSU GERİ DÖNÜYOR

Live A+ - Stephen King - O
Live A+ - Stephen King - O

Stephen King’in Ölümsüz Eseri O (It), 1216 Sayfalık Sansürsüz Haliyle Yeniden Yayımlanıyor

Live A+ - Stephen King - O
Live A+ – Stephen King – O

**** Kitap hakkında spoiler içermektedir ****

Stephen King ile şöyle ya da böyle tanışmış herkesin, okumuş olsun ya da olmasın mutlaka bildiği eserlerinden biridir “O”.

Orijinal adı “It” olan kitap ABD, New Hampshire’daki Derry kasabasında geçer. Kasabada yaşayan yedi çocuktan oluşan ve kendilerine “Kaybedenler Kulubü” diyen kafadarlar grubu, kasabanın altında yaşayan ve yaklaşık 27 yılda bir canlı casino uyanarak cinayetler işleyip ve felaketlere sebep olan “şey” i (yani “O” nu) yaralarlar. 27 yıl sonra tekrar uyanıp Kaybedenler Kulübü ile hesaplaşmak isteyen “O”, biri dışında ülkenin dört bir yanına dağılmış kafadarları kasabaya geri çağırır.

Usta yazar, dört yılda tamamladığı kitabının orijinalini ABD’de 1986 yılında yayımlamış. Kitap ülkemizde birinci baskısını Altın Kitaplar’dan 1987 yılında yapmış.

Bu ilk versiyon, Türkçe’ye kısaltılarak aktarılmış. Orijinali 1100 sayfa civarında olan kitabın Türkçe versiyonu 400 sayfa civarında idi. Şimdi bu unutulmaz eser, eksiksiz tam metni ile yani “sansürsüz” olarak Türkçe’de yeniden yayımlanıyor. Yine Altın Kitaplar’dan çıkacak olan kitap bu kez 1216 sayfa.

Kitap, internet üzerinden önsipariş ile satılmaya başlandı. Bu “Fenomen” roman, kitapçıların raflarındaki yerini 16 Ocak 2015’te alacak.

 

Görseller:

Başlık görseli (kolaj): Altuğ TATLI

Kitap Kapağı: Altın Kitaplar

Altuğ TATLI hakkında 143 makale
1971 Çanakkale doğumluyum. İzmir’liyim. Birkaç kısa süreli kesinti dışında hayatımın tamamı yaşamayı çok sevdiğim ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum İzmir’de geçti. Evli ve iki çocuk babasıyım.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Lütfen aşağıdaki kodları giriniz (captcha) *