Slow Saloon

Live A+ - Slow Saloon
Live A+ - Slow Saloon

Bu yazımız uzun zamandır gittiğimiz ancak bir türlü yazmaya fırsat bulamadığım mekanlardan biri hakkında.

Live A+ - Slow Saloon

Mekanımız, Türkiye’nin ilk Yavaş Şehri Seferihisar’a birkaç kilometre uzaklıktaki Ulamış köyünde bulunan Slow Saloon.

Şu anda yeni yol yapımı sebebiyle İzmir – Seferihisar yolunun Slow Saloon’un önündeki kısmı trafiğe kapalı. Bu yüzden olması gerekenin çok altında bir yoğunluk var ki bu da giden müşterileri için bir avantaj.

Live A+ - Slow Saloon

Slow Saloon’un asıl menüsü kahvaltı üzerine. Ancak mekan öyle güzel ki, günün her saatinde ziyaret etmeniz ve damak tadınıza göre doğal lezzetler bulmanız mümkün.

Live A+ - Slow Saloon

Kahvaltı menüsüne geçmeden önce mekandan biraz daha bahsedelim. Öncelikle mekanın kapalı ve açık tüm kısımlarında tamamen ahşap malzemeler kullanılmış. Bu malzemelerin kullanılması öncelikle ziyaretçilerde bir huzur ve hem adına hem de bulunduğu coğrafyaya uygun olarak sakinlik uyandırıyor.

Live A+ - Slow Saloon

Kapalı mekanlarda da tamamen ahşap malzemeler ve şirin mobilyalar kullanılmış durumda. Şöminenin önündeki salon ve üst kat kışın sıcak bir ortamda güzel vakit geçirmek için ideal. Açık alandaki masaların dışında binanın balkonundaki masalar, serin esintisi ile yazın en sıcak günlerinde bile ferah bir ortamda yemek yeme keyfi sunuyor.

Live A+ - Slow Saloon

Live A+ - Slow Saloon

Üzerinde kurulu olduğu arazinin bir bölümü midilli ve eşeklere ayrılmış. Dileyen misafirlerin çocukları bu şirin dostlarla vakit geçirebilir veya onlarla bir gezintiye çıkabilirler.

Live A+ - Slow Saloon

Mekanda sıklıkla rastlayabileceğiniz bir başka dost grubu ise şirin köpekleri. Bir yandan yemeğinizi yerken diğer yandan çocuklarla oynamayı çok seven bu köpeklerle de vakit geçirebilirsiniz. Biz ziyaretlerimiz sırasında yavru cocker’ların büyümesine aralıklarla şahitlik etme fırsatı bulduk.

Live A+ - Slow Saloon

Küçük misafirler hayvanlar dışında vakit geçirecek başka aktiviteler de bulabilirler. Hem açık alandaki küçük oyun parkı ve salıncaklar, hem de kapalı alandaki oyuncaklar çocukların sıkılmadan eğlenmelerine olanak sağlayacaktır.

Live A+ - Slow Saloon

Slow Saloon, üzerinde bulunduğu geniş arazinin avantajlarını da rahatlıkla kullanıyor. Açık ve kapalı bu alanlar düğün ve benzeri her türlü organizasyon ve toplantı için de ideal.

Live A+ - Slow Saloon

Live A+ - Slow Saloon

Live A+ - Slow Saloon

Gelelim menüsüne. Son yaptığımız ziyaretle Slow Saloon’da muhtemelen 6 veya 7. kez kahvaltı yaptık. Diyebilirim ki bu kahvaltıların hiçbirinde birbiri ile aynı reçel setine rast gelmedik. Bugün yediğimiz ve aşağıda resmini göreceğiniz kahvaltıda Gül, İncir, Patlıcan, Karpuz ve Domates reçelleri ikram edildi. Daha önceki ziyaretlerimizden aklımızda kalan ise Acı Biber reçeliydi. Eğer daha önce denemediyseniz ve bir gün Slow Saloon’a yolunuz düşerse siparişinizi verirken olup olmadığını sorun. İlginç bir lezzete şahit olabilirsiniz.

Live A+ - Slow Saloon

Reçelleri dışında da tamamen doğal malzemelerden hazırlanmış doyurucu bir kahvaltı menüsü var. Yukarıdaki resimde gördüğünüz iki kişilik kahvaltı ve sahanda yumurta ile gözleme dışındakilerin hepsi kahvaltı menüsüne dahil. Menüde normalde sahanda yumurta yerine haşlanmış yumurta mevcut. Ayrıca farklı zamanlardaki ziyaretlerimizde çeşitli börekler de ikram edildi.

Live A+ - Slow Saloon

Bunların dışında menüye ilave olarak farklı tipte gözlemeler, omletler, yumurta çeşitleri, melemen gibi kahvaltılıklar sipariş etmeniz mümkün. Ayrıca, bizim ailecek ilk kez burada denediğimiz bir ilginç lezzet daha var: Tortu. Bu ilginç lezzet, sütün saatlerce karıştırılarak kaynatılması ile üzerinde biriken kaymağın alınarak tavada kavurulmasıyla yapılıyor. Beklemeyeceğiniz kadar ilginç bir lezzet.

Live A+ - Slow Saloon

Tortu, reçeller, peynirler ve yediğiniz her lezzet, çevredeki köylü hanımların el emeği ile ürettiği tamamen doğal ve damakta lezzet patlaması yaptıracak türde. Ayrıca Cumartesileri Slow Saloon’un hemen arkasında %100 ekolojik ürünlerin satıldığı bir pazar da kuruluyor ancak bizim gittiğimiz günlerde henüz görme şansımız olmadı.

Live A+ - Slow Saloon

Yine yaptığımız ziyaretlerde henüz kahvaltı dışındaki menüsünü deneme fırsatı bulamadık. Ancak kahvaltının lezzeti bu konuda da çok büyük şey vaadediyor.

Live A+ - Slow Saloon

Kahvaltı tecrübemizde gördüğümüz, bu harika mekanda, bu müthiş lezzetler için ödenen ücret gerçekten çok ideal.

Sonuç olarak günün hangi saatinde gelirseniz gelin, pişman olmayacak ve güzel anılarla ayrılarak en kısa zamanda tekrar gelmek isteyeceksiniz.
Live A+ Değerlendirmemiz:

Mekan: 8/10
Menü/Lezzet: 8/10
Fiyat: 8/10
Sonuç: 8/10

Fotoğraflar: Dora Tatlı

Slow Saloon Facebook Sayfası

Live A+ - Slow Saloon

Yeni tasarımı ve yeni profillerle beylikdüzü escort kızlara kolay ulaşım rehberi.

Altuğ TATLI hakkında 143 makale
1971 Çanakkale doğumluyum. İzmir’liyim. Birkaç kısa süreli kesinti dışında hayatımın tamamı yaşamayı çok sevdiğim ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum İzmir’de geçti. Evli ve iki çocuk babasıyım.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Lütfen aşağıdaki kodları giriniz (captcha) *