Bağımlılık Yapacak Messenger Oyunları

Messenger Oyunları
Messenger Oyunları

Sürpriz Yumurtalar ve Messenger Oyunları

Facebook, anlık yazışma uygulaması Messenger’ın kullanımını arttırmak için bildik, eski bir yol deniyor: Sürpriz Yumurtalar. Messenger Oyunları için kullanılan bu sürpriz yumurtalar oldukça eğlenceli ve gittikçe yeni oyunlarla gelişmeye devam edecek gibi görünuyor.

Sürpriz Yumurta, eski bir bilgisayar deyimi. Kullanılan yazılım veya oyunların içerisine gizlenen minik eğlencelikler olarak tanımlayabiliriz. Uygulama içerisinde belirli bir gizli komutu yazdığınızda veya belli bir tuş kombinasyonunu tuşladığınızda karşınıza ilginç, genellikle eğlenceli birşeyler çıkar. Bu bazen bir oyunda ilave bir seviye veya hile, bazen bir uygulamayı yazanların isimleri, bazense bir eğlenceli animasyon olabilir.

Virüslerin artmasıyla kullanımı uzun süre önce yasaklanan bu tarzdan sürprizleri yeniden görmeye başlıyoruz gibi. Facebook da bu türden ilginç sürprizleri Messenger uygulamasına dahil etmeye başladı.

 

Messenger Oyunları

 

Satranç

Bunun ilk örneği, Messenger üzerinden Satranç oyunu idi. Messenger kullanılarak iki kişinin karşılıklı satranç oynamasına olanak sağlayan bu özelliği aktif etmek için satranç oynayacağınız kişiye Messenger üzerinden aşağıdaki mesajı göndermeniz yeterli:

@fbchess play

 

Messenger Oyunları

 

Bunu yazdığınızda karşınıza bir satranç tahtası çıkıyor ve oynamak istediğiniz hamleleri yazarak karşınızdaki kişiyle satranç oynayabiliyorsunuz.

Örneğin Piyonu (Pawn) C4 karesine getirmek için aşağıdaki komutu yazmanız yeterli:

@fbchess Pc4

 

Messenger Oyunları

 

Bunu yaptığınızda karşınıza hamleniz sonrası tahtanın son halini gösteren bir resim geliyor ve sıra karşınızdakine geçiyor. Aşağıdaki komutu yazdığınızda ise yardım bilgilerine erişmeniz mümkün:

@fbchess help

 

Basket

Facebook, satrançtan sonra geçtiğimiz günlerde Basket oyununu da sessiz sedasız Messenger’a ekledi. Üstelik bu kez oyunu tek başınızda oynamanız da mümkün.

Bu kez yapmanız gereken yine bir arkadaşınızla aranızdaki mesaj ekranına bu kez basketbol topu emojisini eklemek. Bunu yaptıktan sonra topun üzerine dokunduğunuzda oyun başlıyor.

 

Messenger Oyunları

 

Oyun başladığında karşınızda bir top ve bir pota görüyorsunuz. Sizden beklenen parmağınızla ittirip topu potaya doğru atmak. Bu kadar basit.

 

Messenger Oyunları

 

Tabii ki oyunu eğlenceli hale getirmek için top her seferinde farklı bir yerde karşınıza çıkıyor Ayrıca her basket atışınızda farklı emojilerle sizi kutluyor, kaçırdığınızda sizinle üzülüyor, rekorunuzu ekranda görüntülüyor. Yine oyuna heyecan getirmek için üst üste 10 kez attığınızda pota sağa sola hareket etmeye başlıyor. 20’yi geçtiğinizde hızlanıyor. Sonrasındaki sürprizleri ise henüz göremedik. Haydi siz de deneyin ve bu bağımlılık yapacak oyunun diğer sürprizlerini kendiniz keşfedin.

 

Messenger Oyunları

 

Bakalım Facebook’un Messenger üzerindeki bir sonraki sürprizi ne olacak.

Herkese iyi eğlenceler.

 

Live A+ Teknoloji

Altuğ TATLI hakkında 143 makale
1971 Çanakkale doğumluyum. İzmir’liyim. Birkaç kısa süreli kesinti dışında hayatımın tamamı yaşamayı çok sevdiğim ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum İzmir’de geçti. Evli ve iki çocuk babasıyım.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Lütfen aşağıdaki kodları giriniz (captcha) *