PRATİK ALTUĞ PİZZASI YA DA EVDE NE VARSA TOST MAKİNASINA

Live A+ - Pratik Ev Pizzası
Live A+ - Pratik Ev Pizzası

Live A+’daki ilk yemek yazısı denemem. Bu yüzden heyecanlıyım. Tarif de biraz uyduruk görünebilir. Ancak herkesin benzer uyduruk tarifleri gibi lezzeti gurmelerin deyimiyle damak çatlatacak cinsten.

Yemeğimizin sabit bir tarifi yok. Kuralı da yok, ölçeği de, ayarı da. Yani, problem yok. 😀 Adından da anlaşılacağı gibi evde olan, ağız tadınıza uygun her türlü malzeme ile yapılabilir. Hazırsanız buyurun tarifimize geçelim:

Ben bugün aldığım pamuk gibi Torbalı köy ekmeği ile yaptım. Ancak bayat ekmekle de harika sonuçlar hemen hemen garanti.

Ekmeğin üzerine hafif bir tereyağı sürerek başladım ama şart değil.

Bir üst katmanda ev yapımı muhteşem bir biber salçası kullandım ama marketten alacağınız sıradan bir domates salçası da aşağı kalmayacaktır. Ancak, ketçap ile aynı derecede başarılı olacağını sanmıyorum.

Salçanın üzerine ince dilimlediğim taze kaşar peynirini serdikten sonra bir üste dana jambon, onun üstüne sosis ve en üste de sucukları dizdim. Sıralamada pişmesi en uzun sürecek malzemeyi en üste koymaya gayret gösterdim ki tost makinasının ısıtıcısına daha yakın olsunlar.

Bu kez kullanmadığım ancak herhangi bir malzemenin yerine veya ilaveten kullanılabilecek başka alternatifler de var tabii ki. En başta aklıma gelenler, mantar, yeşil biber, kırmızı tatlı biber, roka, maydanoz, salam, hellim peyniri ve dil peyniri. Listeyi dilediğiniz kadar uzatmak sizin elinizde.

Ayrıca, mutfağınızın durumuna ya da tercihinize göre tost makinası yerine normal fırında veya mikrodalgada da kolayca yapılabilir.

Üzerini malzemelerle süslediğim ekmek dilimini tost makinasında bir süre tuttuktan sonra en üste domates ekleyip kekik serptim. Bir miktar daha kokulara dayanmaya çalışarak makinanın içinde beklettikten sonra bu akşamki yemeğimiz hazır oldu. Toplamda 10-15 dakikayı geçmeyecek bir sürede sofraya oturmuştuk.

Live A+ - Pratik Ev Pizzası
Live A+ – Pratik Ev Pizzası

Bu akşam bu yemeğimize tavşan kanı bir çay eşlik etti ancak zevkinize göre ucuz bir kırmızı sofra şarabı da, soğuk herhangi bir meşrubat da bu menünün yanında hiç sırıtmazdı.

Gördüğünüz gibi baştan sona esnek ve pratik bir menü. İçine ne ekleseniz yanında ne içseniz problem yok.

Bu malzemelerle Dinçer Çetin’in Sağlıklı Beslenme Notları‘nın yanında, sağlık açısından çok da iddialı olmadığı çok açık. Ancak lezzet konusunda her türlü rekabete hazır bir yemek olduğunu söyleyebilirim. Burada lezzetten ödün vermeyi göze alıyorsanız, sağlık seviyesini arttırmak amacıyla, kullanılan etli malzemelerin yerine ağız tadınıza göre sebzeleri eklemek, ekmeği, kepekli lavaş ile değiştirmek de mümkün.

Siz de kendi “Ne Varsa Tost Makinasına” tarifinizi hazırladıysanız, haydi, hep birlikte, Afiyet Olsun…

 

Görseller: Altuğ Tatlı

 

Altuğ TATLI hakkında 143 makale
1971 Çanakkale doğumluyum. İzmir’liyim. Birkaç kısa süreli kesinti dışında hayatımın tamamı yaşamayı çok sevdiğim ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum İzmir’de geçti. Evli ve iki çocuk babasıyım.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Lütfen aşağıdaki kodları giriniz (captcha) *